SAPE ARTIS TAK SOMBONG #1

Tuesday, June 22, 2011
03:30 a.m.

Entri dah lama tapi baru nak publish.. Kesulitan amat dikesali.. Harap maklum...




Salam uollss !



Sekarang kita beralih kepada siaran gosip pulax ! Artis Malaysia yang tak sombong.. I Loike ! U olls tau tak kenapa taukeh nak cakap pasal artis yang tak sombong dalam entri ni ?? Tapi ade ke artis yang sombong ?? Of course la ade kan... Tapi taukeh tak nak cakap pasal mereka2 yang sombong tu.. Yela, orang sombong buat ape nak heboh pasai depa kan !




Taukeh nak cerita hari ni pasal artis yang tak sombong (hey ! brapa kali nak ckp daaa).. Ceritanya macam ni.. Pagi tadi awal la pulak taukeh tersedor dari tidoq.. Pukul 5 pagi..urmm.. APA BUAT?? On laptop pastu tweet tweet la dulu (ingatkan taukeh bangun awal pagi sbb nak study tadi)..




Tak tahu lah kenapa pagi ni gatal tangan pegi tweet dekat artis tuuu.. Fuyyoo caya laa taukeh ! Yela sape la taukeh ni kan..ade hati nak tweet ngan artis konon (humble).. Sekali tweet, alamak! Depa balas la tweet aku tadi ! (apa lagi gumbira la).. Korang tak yah la gelakkan taukeh pulak.. Sape tak excited kalau artis reply tweet korang kan.. (apa da korang ni..tak sporting!) hehehe..




Tapi sape artis yang taukeh tweet tu?? Ermm.. ramai la jugak ! Tapi yang tak sombongnye adelah mereka2 ini...







...Fara Fauzana...




...Nita Hamzah...



...Amyza Aznan...




...Isma AF7...



...Tam Suhaimi...




...Ben Ashaari...




Abg Ben pun termasuk sekali dalam kategori artis tapi artis di alam maya ! TQ ye Abg Ben sbb sudi bertuit2 dgn taukeh dan Abg Ben siap follow taukeh lagi (taukeh poyo)..hehehe.. Credit to Abg Ben :)




LU GOYANG KA ??

Salam uolls..


Taukeh tak moo cakap banyak.. Cumanya (cewah mcm klasik plak word 'cumanya' tu) taukeh nak mention kat entri ni bahawasanya dengan bangga (bangga ke?) dan tanpa disedari.. Rupanya taukeh takde pape yang penting pun nak share..hehehe.. jgn marah nanti cepat tua !



Ok ok sebenarnya taukeh nak bagitau korang yg tanpa disengajakan rupanya taukeh dah 2 kali jumpa si Malek, Jai, Fadil, Shark and the gang tu lahh ! Mcm tak pecaya pun ade.. Tapi taukeh tak kesah.. sebab diorang mmg best kot.. Taukeh jumpa depa semua tu kat JJ Bukit Raja ni je.. Ala takkan korang tak kenal tempat tu..



Apa?? Huh! Pe dia? Korang ckp ape? Tak jelas la... Ooo ade ade, korang nak tgk gambar ea.. Taukeh sempat je posing sblm jumpa depa2 tu.. Yela nak wat mcm mane, time tu perut tengah keroncong lagu ghazal hape entah.. Tak sedap langsung lagu tuh..



Haa itu pasai la taukeh n the gang (nape? korang depa ja ada gang? taukeh pn ada laa) singgah KFC !! Yeay2 ! Makan ayam! Ala taukeh ni tadi ckp tak nak ckp banyak ! Sekarang tengok ape dia dah melalut tak tentu pasai tuh !




DIA DATANG DIA DATANG DIA DATANG !!





Singgah KFC pekena snake plate free ! :)





...Malu2 plak taukeh ! (sejak bila??)...






...Ini die Cik Mellina sama Cik IeLa...





...Depa ni gang KL Gangster taukeh !...




HANG KATA HANG SENGAL !!

Saturday, June 18, 2011
04:40 a.m.


...Salam uolls....



Hey ! Sapa pulak sengal neyh.. hang ada gaduh ngan sapa2 ka?? Takdak ! Dah tu hang buang tabiat ka hapa cakap sengal2 ni? Dak aihhh..



Haa..kawan2 cer teka entri taukeh kali ni pasai apa noo.. Kalau korang nak tahu (mesti korang tak sabar2 nak tahu an an an).. Ooo tak eh?? Xpe la taukeh tetap nk bagitau korang pasai apa wujudnya entri ni.. Taukeh sebenarnya ada teka teki buat hangpa semua..



Taukeh ada 15 soklan nak test korang.. Katakanlah (katakanlah dengarkanlah percayalah) sumbang beno suara taukeh kalau nyanyi yer.. Urmm sambung, katakanlah korang Berjaya jawab 10 soklan daripada 15 td (cewah! Konon2 terrar la korang) maka memang dah sah & tak payah ragu2 lagi sebab korang memang ‘SENGAL’ !! (mcm taukeh).



Apa tunggu lagi.. Cer teka.. Cer teka..




Soklan2nye adelah….


1. Pintu ape walaupun dgn 10 orang pun tetap tak boleh tolak ??

2. Saya ada 3 kepala, 4 tangan & 5 kaki. Siapakah saya ??

3. Apa dia, ‘Jauh di mata dekat di hati’ ??

4. Kenapa lelaki jarang kena penyakit anjing gila ??

5. Apa persamaan Michael Jordan dengan Michael Jackson ??

6. Nak mencari punya la susah, bila dah dapat buang. Apa kebendanya tu ??

7. Apa persamaan kain jemuran dengan telefon ??

8. Kenapa pokok kelapa depan rumah harus ditebang ??

9. Banyak2 bas, bas apa yang pandai??

10. Ahmad bin Abu, kambing bin apa ?? (ape punya soklan daa)

11. Apa benda bila masuk segi tiga bila keluar bergulung-gulung ??

12. Antara kapal terbang & kuih lepat liat, mana yg paling tinggi ??

13. Masa dia hidup kita nyanyi, bila dia mati kita tepuk tangan ??

14. Scorpion warna apa ??

15. Ada sorang imam, tengah sembahyang kemudian ada la sekor anjing ni lalu depan imam tu. Lepas tu dia jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG IMAM TU ??




TAUKEH TAU YANG TERLINTAS KAT FIKIRAN KORANG “ENTAH HAPA2 ENTAH SOKLAN MINAH NI BAGI”.. kan kan kan..hahaha..




Muka korang dah cenggina haa.. Bengang ! Tak moo tak moo..




Pape pun tanggapan korang, taukeh nak bagitau selain sakit otak korang sebab piker pe menda jawapannya, korang jugak boleh ukur tahap kesengalan korang..setanding taukeh ke tak?? Tak leh blah.. Hahahaha..



Ok rileks…rileks…dah angsa semua kan?? Ni dia taukeh bagi terus angsa nya… JENG JENG JENG 




1. Pintu yg ada tulis TARIK

2. Pembohong

3. Usus

4. Sebab lelaki kan buaya

5. Dua2 tak kenal korang

6. Taik hidung

7. Dua2 kalau dah kringggg ! bole diangkat

8. Mestilah kena tebang, takkan nak cabut pulak

9. Bas sekolah

10. Kambing Binatang

11. Seluar dalam lerrr..hahaha

12. Kuih lipat liat, sebab kapal terbang sampai langit tapi kuih liat sampai lelangit

13. Lilin masa sambuh HEPY BESDAY

14. Kala jengking lah

15. Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri, bukan kaki imam tu..








KETAWA TERBAHAK-BAHAK TAK INGAT DUNIA

KETAWA SAMPAI PECAH PERUT TU TIPU LA KAN !! 





KL Gangster !

Friday, June 10, 2011
12:30 p.m.


Salam uolls.... !!




Sinopsis Filem KL Gangster 2011



Malek adalah seorang gangster yang baru bebas dari penjara setelah tamat menjalani hukuman selama 5 tahun. Malek mahu melupakan dunia gangster dan pergaduhan lalu memilih untuk menjalani hidup sebagai orang biasa dengan azam baru. Sekuat manapun Malek cuba lari dari dunia gangster, dunia hitam itu cuba mengejarnya untuk menarik Malek kembali semula ke kancah pergaduhan sesama gangster. Malek berusaha meredakan amukan Shark yang kini mahu menguasai kawasan Kuala Lumpur. Kemunculan semula Malek adalah ancaman paling hebat buat Shark kerana Shark merasakan Malek adalah halangan paling buat dia untuk muncul menjadi gangster terhebat.



Lebih parah lagi, Jai iaitu adik kandung Malek kini berpihak kepada Shark dan menjadi orang kanan Shark yang paling setia. Sanggupkan Malek menumpaskan adik kandungnya sendiri? Berjayakah Malek menentang Shark? Bagaimana nasib Malek nanti?
Masihkah ada peluang untuk Malek memperbaiki dirinya?




video

KL Gangster punye trailer !



P/S: Malam ni taukeh nak p tengok KL Gangster neyh ! Wait 4 me larh.. Tak sabau pulak :)





ERUL Tinggalkan Pentas AF9...

Sunday, June 6, 2011
03:30 a.m.


Salam...


Hai uolls ! Kepada peminat2 ERUL.. ni diaa haihh kata2 terakhir dari ERUL yeah..Urmm.. Die siap nyanyi lagi untuk korang ni haaa... ok la.. jomm LAYAANNNN !..



video


P/S: Babai Erul ^_^



...Demam Nora Elena...

Thursday, June 3, 2011
04:52 a.m.



Salam...



Hai uolls ! Hari ni taukeh tak kuar p mane2 pon.. Taukeh terkurung dalam umah.. Tak leh nak kuar.. (housemate semua kuar n bawak sekali kunci umah).. Aaaargggh ! Tolong saya.. Mungkin salah taukeh jugak sebab bangun lambat tadi.. Celik2 maata je (sambil korek taik mata) terus bangun and bila kuar je tengok takde sape pon kat umah ni… Bior betoi aku sorang je yg tinggal neyh.. Adoii..


Tapi tak kesah lah sebab ade yang menemani taukeh hari ni.. Dan kawan2, uolls mesti nyesal punya sebab tak tengok NORA ELENA hari neyh ! Ahaks.. Umah ni dah tak macam aku sorang je penghuninye.. Nak wat camne.. Tergelak sorang2 bila layan citer neyh ! hehehehe… N banyak2 episode sebelum ni.. Bagi aku hari ni paling best woooo.. Suke3…







Walaupun korang tinggalkan aku sorang2 kat umah neyh..Tapi aku tak kesah pon sebenarnye (walaupun boring giler dok umah).. Neyh ! Hari ni punya episode NORA ELENA untuk korang (padahal malas nak story balik kat diorang bila ditanya nanti).. Tapi kena download dulu laa sebab aku bagi link ni je ek (kire ok la tu drpd xde lgsg an)..heee



...LAYAAANNNNNN...(versi Fafau)..



Kelik d sini untuk download kepalabesar.blogspot.com




..Hang Pilih Laki Tua ??...

Thursday, June 2, 2011
01:00 p.m.



Salam...


Hai uolls ! Entri kali bunyi macam menarik je kan?? Huhh! Ape, korang cakap tak menarik? Urmm tak kesah lah ape pendapat korang, tp bagi taukeh tajuk entri kali ni sgt interesting.


Sebab ape taukeh cakap macam tu?? Sebab dah banyak citer2 pasal gadis muda trang tang tang lagi ni kahwin dgn lelaki berusia atau lebih sensitif bila d panggil lelaki 'tua' ni yg taukeh dengar.. Ooops! :-)



Haaaa....mari kita lihat siapa yang kena...



...Latest.. Salih Yaakub dan isteri....




...Zizie Ezette dan suami...


...Datin Norjuma dan suami...



...Datin Normala Samsudin dan suami...



...Dato' Siti Nurhaliza dan suami...



Rasa2nye kenape and why wanita2 jelita ini memilih pasangan hidup mereka dari golongan lelaki berusia atau "tua" ni?? ..Ooops! Sape tau angkat kaki...




Ni diaa sebab dan penyebabnya kepada poto-poto di atas terjadik:


• SETIA
Lelaki tua dikatakan "setia". Sebab ape? Sebab kalau diorang nak kahwin lain.. Diorang
takkan tinggalkan isteri2 lain.. Tengok macam Salih tu.. Dah cukup kuota die tu haaa...


• MATANG
Mereka "matang" dalam menangani masalah.. Tak bertindak berburu-buru dlm membuat
keputusan dan kalau ada prob.. boleh mengadu ngan mereka2 ni.. (betul ke?).. "


• BERHARTA
Yang terang lagi bersuluh lah kan.. Mana tak nye, dah setengah abad diorang kerja cari rejeki .. Poket pun dah penuh.. Tunggu ape lagi.. kalau yg baru ade 1 tu 3 lagi masih kosong.. (sape yg berkenan cepat2 isi borang)


• BERGAYA
Diorang hot dan "bergaya" tau.. Bila die berkemeja, spek itam, naik kereta mewah pulak tu...peeerrrgggh ! Tergoda I...


• ROMANTIK
Tiap2 hari sejambak bunga sampai kat office.. Pass tu dapat pulak mesej "Kau begitu sempurna..dimata ku kau begitu indah...tak bisa ku bayangkan hidup ku tampa cintamu..."
Tak ke cair kalau hari2 macam tu.. (ni kesah sebelum kawin la...)


• BERPENGALAMAN
Pada usia yg dah lanju ni of cos la pengalaman pun dah lanjut jugak... Eh!! Pengalaman pun
dah luas ! Banyak memori suka duka yg dah di lalui... Pendek kata, die makan garam dulu !
(pendek je yg kata.. panjang tak kata apa-apa?)




APA KURANGNYA LELAKI MUDA???



• TAK BERHARTA
Jangan marah !! hehe... tapi selalunya mmg macam tu la kan.. Dah besaq panjang tapi
masih bergantu pada akaun PAMA (papa dan mama) lagi.. Bila dah ade duit sikit.. Nak beli aksesori kereta yang mahallah..melaram gajet-gajet canggih lah.. tu ja ka yang depa tau??


• KEBUDAK-BUDAKAN
Golongan muda ni bila diorang dah cemburu, dia pun akan buat pasangannya cemburu
jugak.. "Oh.. kau keluaq dgn jantan laen ye.. (padahal jantan tu kwn kat tempat kerja ja).. kau ingat kau sorang ja boleh buat mcm tu.. aku pun boleh laaa.."


• DARAH MUDA
Tak pk panjang.. terburu2 buat keputusan.. Kalau bergaduh, dia takkan pujuk !! Tapi dia buat dekk je.. dibiarkan pasangannya sendiri yg cari die..


• MEMENTINGKAN KESERONOKAN
Lebih suka berseronok daripada beri komitmen dlm perhubungan. Kalau dah keluar dgn gang2 dia... handphone siap off lagik.. Nampak sgt kan.. (nampak ape?)



• EGO TINGGI
Lelaki dan ego mmg tak dapat dipisahkan.. Kononnya ego tu aset pelengkap bagi mereka..
"Tolong maafkan I".. minta dimaafkan adalah perkara yang MEMALUKAN... (walaupun
dah tahu mmg salah dia)..





P/S: Tak semua lelaki macam tu...(untuk mengelakkan ade pihak yg tak puas hati)..hehehehe



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani