First Time Retis Datang Rumah



November 26, 2011

Assalamualaikum..


First time retis datang rumah aku. Gilos excited aku wehh. Yela, jarangjarang nak dengar retis datang rumah aku nehh, dahtu bukan sorang ja dua orang beb. Tapi sape retis tu?? Haa mesti korang nak tahu sape retis tu kan. Jeng jeng jeng! Dia ialah Tiz Zaqyah (eh betul ke spelling aku tu) dan sape lagi kalau bukan si kekasih hati pengarang jantungnya Remy Ishak. *hewhewhew



xoxo :)


Mulamula tu memang aku segan giler tahap kurakura sorok kepala ah! Tapi bila dah patpulohnamsaat dok borakborak dengan diorang, ternyata! Diorang ni humble siot. Baik Tiz mahupun Remy. Lepastu barulah borakborak tadi menjadi rancak. Femeli aku pun sporting diorang kata. *awwaww


Diorang tompang rumah aku sebab diorang ada shooting area Rantau Panjang (RP) tu. Rumah aku nak gi RP tu sepulohminit ja dah boleh sampai. Diorang ada bagitau shooting cerita apa tapi aku dah lupa la. Sebab masa diorang cakap tu aku macam dengar tak dengar je.


Diorang ni memang romantik giler la wehh. Masa lunch semalam kitorang ajak la diorang makan sama. Pastu si Remy ni pun pi la panggil Tiz makan siap ber baby ber abang gittew. *jeles aku. Diorang ingat dekat femeli hall tu takdak orang dah, sebab semua dah ngadap meja makan. Tak sedar di sebalik langsir tu aku dok skodeng. Haa kantoi. Depan kitorang i u i u ja.hehe malu lettew.


Haa baru aku tahu, retis ni maintain slim sebab makan nasik sikitttt ja weh. Itu pun sebab nak ambik ati tuan rumah ja kot, kalau tak entah makan entahkan idok. *pandai2 aku je buat andaian. Tapi tu Tiz Zaqyah la. Remy Ishak ni siap tambah lagi. Menu masa lunch tu tomyam ayam, telur dadar, daging masak merah, ikan 3 rasa, sayur kailan dan salad segala tu lah. Mentang mentang la makan dengan retis, banyak pulak umi aku masak kali ni.


Malam tu pulak ada cerita best weh. Dalam pukol 9 macam tu la. Si Remy ni sakit perut la pulak. Masa tu ada orang dalam bilik air. Aku pun tak sure sape ada sebab aku dalam bilik. Tetiba bunyi ketukan kat pintu bilik aku. Remy beb. Dia kata umi aku suruh dia tompang bilik air dalam bilik aku jap. Sakit perut tak tahan dah katanya. Aku macam terkejut la time tu bagi isyarat tangan je suruh dia masuk. *ok Tiz Zaqyah pulak kena jeles dengan aku.muehahahaha


Satu hari ja diorang kat rumah aku. Esok tu pagipagi lagi diorang nak berangkat balik kolompo dah. Aku pulak bangun lewat sikit sebab malam tu dalam pukul 10 aku dah tidur. Pukul doblas bangun balik nak study Mandarin. Pukul lima aku sambung tidur balik, mata dah tak tahan ngantuk sangat. Tapi tidur kejap je. Aku ada writing test Mandarin pagi tu pukul lapansetengah. *sedih, tak sempat nak say baibai kat Tiz Zaqyah dengan Remy Ishak.




P/S: Aku pun tak tahu kenapa Tiz Zaqyah dan Remy Ishak yang tetiba muncul
dalam mimpi aku.*padahal aku tengah cuak nak ambik writing
test Mandarin.hurmm. Oops! Roparopanya dahku bermimpi.
Padah tidur tak basuh kaki. Laaarrriiikkkkk :D



26 orang rajin comment:

iLa suHaiLa said...

haha..dgn kesungguhan ila bace..hampeh.. :D

LaLa said...

okeh, hampir percaya ye...
ngeeee, cubit laju2 kang ini budak, hahaha
wakenabeb :P

Syairani Tarmizi said...

@iLa suHaiLa: haha. tp ini memang betul2 cerita dlm mimpi dahku. :)

Syairani Tarmizi said...

@LaLa: uitt jgn la cubit.haha. tipah tertipu. :)

syaidatie nurdilla said...

Hahaha.. kelakar kelakar..baru nak jeles asal remy ishak g rumah kamuu.. lain kali tdow basoh kaki yee.. wiwi.. @~@

LaLa said...

nak cubit jugak !
garang ni, :P

Syairani Tarmizi said...

@syaidatie nurdilla: taknak basuh kaki lah kalau camni. Kotkot pasni aaron aziz plak dtg umah.haha LOL :D

Syairani Tarmizi said...

@LaLa: nahh cubit lah.haha :p

Syairani Tarmizi said...

@zehan: mimpi indah nehh.hehe

SpeakerSekolah said...

Adush,terkena..ingat btol2 la tdi..huhu

eykabaha said...

syok2 bce..ttpu lak ai..huhu

Irnie Rinawaty said...

hahaha dah agak..

nasib bace hujung dulu.:)

Irnie Rinawaty said...

hahaha dah agak..

nasib bace hujung dulu.:)

Syairani Tarmizi said...

@SpeakerSekolah: hehe :p

Syairani Tarmizi said...

@eykabaha: laaariiikkk :)

Syairani Tarmizi said...

@Irnie Rinawaty: tak aci ngelat. bce hjung dulu. haha.

Kazen said...

hebat sgt nie mmpi smpai mmpi artis dtg umah :p

Entry Terkini | 12 Kelebihan Mandi Air Panas

syafiqakarim said...

sengal.
mati mati percaya!dem
hahaha

Azyan said...

hahahaha apa akak ni!!!mati mati percaya.serius ingat betul >.<

Juliet_iRa~" said...

HAHA..
hampehhh..

ingtkan betul2...

Paris Lipton said...

wuaaa mencik3...tipah tetipuu!

ILA HonEyBuNNy said...

hehhehehhe....sakan mimpi tu..

sampai retis masuk lam mimpi...;-)

cik wanie Lovela (CWL) said...

sakit haty tgk jejaka melaya nie huhu curang!

Azizul Hawari said...

chikukunya betui.. ku fikirkan betul2.. rupanya cobaan..

CTK said...

hahahahahaha...pndainyer kamu bercerita...ceh.!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani