(Tips) Macam Mana Nak Dapat Buffered Earnings


September 11, 2011



Assalamualaikum..


Haa entri kali ni ku talk-talk sikit tentang macam mana nak dapatkan Buffered Earnings dari nuffnang.. Buffered earnings ni aku perasan otai-otai kiter panggil BE je.. Yelah, aku ni mana lah nak tahu sangat pasal nuffnang nuffnang nih.. Aku baru je nak belajar macam mana nak dapat BE secara berterusan dari nuff.. Saja nak share ngan korang.. Aku ada lah godek-godek dekat google pasal ni..


Baru-baru ni aku adalah sikit dapat BE ni.. Takde lah banyak sangat pon.. Yela saya budak baru nak belajar.. Dan aku rasa takdelah susah sangat nak dapat BE ni korang.. Haa mesti korang dah pro dah apa itu BE dan cara nak dapatkannya kan.. Ye dak?? Kalau yang dah tahu tu boleh lah share-share sikit tips ngan ittew yer..ngee.. Kali ni aku nak kongsi-kongsi dengan sape-sape yang masih blur dengan BE ni.. Aku ada tips nya.. Jom lah tengok hapa tips nya..



Macam mana nak dapatkan BE??


1. Jawab Survey

Haa tips ni paling penting hokey.. Korang jawablah soalan-soalan yang diajukan tu elok-elok sikit.. Ingat balik tips-tips menulis karangan masa zaman sekolah-sekolah dulu tu..Tak payah risaulah, diorang takkan tanya punya sama ada korang dah kapel ke belum.. Contoh soalan yang ditanya ialah 'apakah hobi anda?'.. Halamak, senang je soalan die.. Kasik mantap sikit ayat korang tu eh.. Kalau yang newbie tak tahu kat mana nak jawab soalan ni korang boleh pegi dekat akaun nuff dan kelik lah edit survey.. Pastikan korang dah call balik cikgu BM korang sebelum edit survey hokey..hehehe



2. Naikkan Traffic

Up kan lah sikit traffic korang tu.. Aku pun tengah risau macam mana nak kasik up traffic ni.. Takut tak menyempat je nak up, yelah now kan dah start semester baru..adoiii.. Tapi kalau korang boleh kekalkan unique visitor korang yang beribu riban sehari tu dah okey aku rasa.. Tak macam haku, paling tinggi unique visitors aku 143 je kot..kuikuikui





3. Buat Entry Best

Kalau nak traffic tinggi, entry mestilah mantop-mantop kan.. Barulah orang rajin nak menjenguk ke belog kita. Ye dak? Aku tabik spring lah dekat otai-otai kiter sebab entry diorang memang syiokk habis kalau baca.. Dan kalau boleh nak baca lagik.. Hurmm kalau lah aku boleh menulis macam diorang..huwaaa THIS IS BEST BRO!!4. BlogwalkingRajin-rajinlah buat blogwalking.. Aku sekarang ni pun tengah rajin blogwalking.. Hapa tak nya berukband ku yang selama ni cap siput tapi dah up sikit.. Sekarang dah cap tikus mondok..kahkahkah




5. Tinggalkan Komen

Dah menjengah dekat belog lain tu tinggalkan komen sikit.. Bukannya kena bayar pon kalau komen an an an.. Kalau tak pun korang pegi lah belog otai-otai pastu komen banyak-banyak dekat belog diorang.. (belog-belog lain pun komen lah jugak, tak semestinya otai je)



6. Status Glitterati

Status ni penting kerana 'Sistem perangkak web kami akan mendaftar anda sebagai Glitterati secara automatik dalam tempoh 4 hari dari waktu anda mendaftar blog atau selepas membuang kesemua unit iklan yang melanggar terma dan syarat program ini.Sekiranya sistem kami dapat mengesan mana-mana blog berdaftar anda mempunyai unit iklan yang melanggar terma dan syarat program ini, status keahlian Glitterati anda akan disingkirkan dalam tempoh 4 hari'.



Banyak kelebihannya kalau kita ada status GLITTERATI NI..




Rasanye setakat ni je lah dulu hapa yang aku nak share ngan korang.. Sebab itu je yang aku tahu..muahahaha.. Terima kasih jugak buat otai-otai yang sudi kongsi dengan kita semua tentang BE ni.. Ape yang aku tulis ni pun berdasarkan apa yang aku baca dan paham dari belog otai.. Sebab aku pun baru nak belajar dapatkan BE ni jugak.. Sama-samalah kita berusaha dapatkan BE sebab nanti boleh membantu kita bayar broadband yang dah semakin buat aku jatuh cinta dengannya.. Dulu rasa macam nak baling je kat luar tingkap lepas pergi ambik balik.. Kalau dekat luar tingkap tu ada longkang, naseb lah kau..hiks



Okbai..

22 orang rajin comment:

miss m said...

ta pernha dpt BE...sedey meh

Syairani Tarmizi said...

hehe..takpe, try tips yang kiter bagi tu dear :)

+double Z+ said...

kite pun tak penah dpt BE..akan try tips di atas..thanks ya :)

Syairani Tarmizi said...

u're welcome dear..

selamat mencuba :)

Dunia CMRatu said...

huhu... tak dapat2 pun.. sedih

Syairani Tarmizi said...

Kena sabar la, try dlm seminggu dua dulu insyAllah dpt la nanti.. Tq ye dear :)

ahmad endo said...

aku pun sama tak pernah dapat...adooi

Syairani Tarmizi said...

takpe, cuba lagi yer.. :)

ShArK said...

da wt poll, tpi x kua p0n kt bl0g..huhu..

Syairani Tarmizi said...

Shark: yeke? something wrong kat mana2 tu.. kiter pun tak berapa nak pandai jugak bab2 ni..

Tapi kiter rasa better awk tanya pihak nuffnang sendiri tentang prob awak..

Kalau tak tahu nak tanya camne awk buka akaun nuffnang lepas tu click dekat CONTACT US :)

Miss Haza said...

serius.. xphm pon bnde2 nie..:(( sedih tol...

Syairani Tarmizi said...

Miss Haza: takpe, nanti boleh belajar slow-slow.. Saya pun baru nak belajar gak ni.. Tak tahu apa-apa pun lagi dear.. hehe :)

..m@m@ T0meLL.. said...

dah lame x dapat BE.klu ade pon juz singgah kejap je..

Azekzk said...

x jd pun. huhuhu..

~cik lenny~ said...

nice info dear..thanks 4 sharing :)

~cik lenny~ said...

nice info dear..thanks 4 sharing :)

Cik Amal said...

nice sharing . . .thanks 4 the info . .
teringin sangat kalau dapat BE
=))

Nabeel Fikree said...

TQ atas info awak :) Hehe.


http://www.nabeelstories.com/2012/07/kfck-makanan-paling-sedap-di-miri.html

missmeraa said...

wow.. info menarik..
pening juga mane la nak daptkan BE tu. jeles tgk org lain dpt..
hehehhe..
tq share info ni..

Aliz Elyce said...

Wah terima kasih atas info ini . Budak ni baru je nak mula dengan nuffnang and blog :)

ayu omar said...

ok nk merase guk be. hehe tq sy budak baru nk belajo.. huhu :)

Qarin Luqman said...

aku pun baru nk blaja..huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani