Perkara Yang Paling Ditakuti Abad Ini..

September 25, 2011




Assalamualaikum..



Perkara yang paling ditakuti abad ini.. Bapak seram tajuk entri aku..hiks.. Faham-faham sajalah kehidupan seorang student UiTM dihatiku macam aku nih.. 1st week 2nd week study ni boleh lah kau nak enjoy lagi.. Boleh lah kau nak keluar merendek tanpa hala tuju.. Boleh lah kau nak ukur jalan Shah Alam-KL, KL-Shah Alam.. Tangkap gambar sana sini pastu muat naik dekat fesbuk kata 'GIRLS JUST WANNA HAVE FUN'.. perggghhh heaven weh kalau hari-hari macam tu.. Ye dak??




Ini KL lah bro!




Semester ni sekali lagi aku ambik subjek Mandarin.. Mandarin II beb! Tapi sampai sekarang aku takleh nak speaking Mandarin lagik.. Kalau kau tanya aku 'cantik' dalam Mandarin apa? Laju aku jawab piaoliang.. Pastu tanya lagi 'student' dalam Mandarin apa? Sambil petik jari aku jawab xuesheng.. Tapi kalau kau suruh aku cakap panjang-panjang satu perenggan dalam Mandarin.. Alamak! Aku tergagap-gagap..ekekekeke.. Tapi insyaAllah semester ni nampaknya lecturer yang ngajor memang dia sendiri belajar dekat Beijing sana nuh.. Aku harap kali ni aku expert lah Mandarin ni..cewahh semangat!




Hamekkaw!



Esok, hari Isnin.. Memanglah Isnin kan.. Dan kelasss pun dah start.. Aku dapat rasakan yang 3rd week ni dah nak start bizi dah.. Aku pun kena fokus pada study lebih sikit dari berblog ni.. Yer, itulah perkara yang paling aku takut abad ini.. Bila aku tak boleh nak belek-belek, godek-godek, usha-usha belog macam biasa.. Aku takut tak boleh nak hupdate belog selalu.. Rindu teramat lah aku dengan belog picisan aku ini..huwarrrgghhh!










Hapa boleh buat.. Semester ni aku nak struggle saiz bapak punya..muahahaha.. Siyes, nak belajar sungguh-sungguh.. Tapi belog tetap belog.. Nanti pandai-pandai lah aku curik masa nah hupdate..haha.. Tak senang duduk aku kalau tak bukak belog sehari pun weh.. Rindu kat korang lah.. teehee.. Semoga aku boleh divide masa nak bila nak belajor and bila nak hupdate belog.. Wish me luck ya all!awww :D




Saja nak tayang baju fakulti yang aku pakai
bila tibanya hari Tiusday or Wenesday.yawww




P/S: Terima kasih korang sudi baca sampai habis! :D

10 orang rajin comment:

Azyan said...

Goodluck akak!Study betul betul.Kekeke lepas tu baru girls wanna have funn.Saya pandai cakap Mandarin guna Google Translate.Hihi

Syairani Tarmizi said...

baiklah adikku sayang.hiks.. bagus idea tu..nanti blh guna google translate ni.haha

amirulspurs said...

hihihi. UiTM di Hatiku ! :))

Syairani Tarmizi said...

amirulspurs: always!haha LOL =)

echa: thank u dear. *hug ;D

Izzuddin Fauzi said...

UiTM Di HaTi Kita :D Huhu :D Good Luck Dear :D

Syairani Tarmizi said...

Izzuddin: thanks sayang.. Oops! haha :p

Nizam Ijam said...

hehehee... nak ngorat tuan blog..hehe

Syairani Tarmizi said...

Nizam: ngorat jgn tak ngorat.bhahaha :p

Perfumes Farm said...

u r invited to join the Perfumes Farm Contest. A fragrance mist from Victoria's Secret is for you to grab

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani