Nuffnang Blog Awards, Here I Come

October 26, 2011





Assalamualaikum..


Sebenarnya last Monday lagi dapat emel dari Nuffnang. Tapi baru hari ni terhegeh-hegeh nak buat entri ni. Aku rasa namratuspatpulohjuta bloggers kat luar sana yang hebakk hebakk, tapi tak sangka pulak Nuffnang hantar jugak untuk invitation pergi Nuffnang Blog Awards yang ohsemm gerend tuh.


Yela, belog aku ni picisan ja. Macam tak layak je nak dapat invitation tu. Tapi alang-alang dah dapat emel ni submit je la entri ni kat nuffnang. Mana la tahu tetiba miracle tu ada. Kang betul-betul dapat pergi baru jatuh rahang tigapuloh saat di buatnya. Hailebiu la nuffnang!


Ini aku nak habaq serba sedikit mengenai Nuffnang Blog Awards kat hampa semua naa.


Pada 16 Disember 2011 yang akan tiba tak lama lagi, seramai 500 bloggers yang menetap di Rantau Asia Pasifik akan membanjiri bandaraya Kolompo sebab depa semua akan hadiri Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 yang akan berlangsung di Putrajaya Marriott. Awards ni bukan bertujuan untuk memberi penghormatan kepada blogger-blogger yang hebakk je, tapi majlis ni sebenarnya diadakan untuk mengeratkan silaturrahim antara blogger-blogger di seluruh pelusuk Asia Pasifik ni. Haa baguih betul. Untuk pengetahuan hampa semua jugak, Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards ni di bawakan untuk anda oleh Volkswagen Malaysia dan Putrajaya Marriott.



Sekarang aku nak kasik 3 sebab kenapa Nuffnang kena ajak aku sekali join Awards tu.


1. Memandangkan aku ni baru ja dalam dunia blogging ni. So tak pernah berpeluang untuk pergi mana-mana event di bawah anjuran nuffnang. Dan kali ni aku rasa inilah peluang aku untuk selangkah ke depan. Supaya aku sedar yang berblogging ni bukan saja untuk taip entri pastu publish kasik orang baca. Sebenarnya berblogging ni sangat seronok dan salah satu sebabnya ialah dapat join event macam ni lah.ekekeke


2. Sebab kedua pulak. Bila lagi nak dapat chance keemasan macam ni. Nuffnang hantar emel nak kasik peluang menang exclusive invitation pergi event baik punya. Kau ada? Haa sangatlah rugi kalau aku tak join. Ye dok?hehe


3. Sebab ketiga ni sangat cun. Pasai nanti kalau dah pergi event yang besaq gini of kos lah blogger yang hebakk hebakk pun join jugak. Secara tak langsung boleh lah nak jumpa depa semua. Maklumlah, biasa dok lepak blog diorang ja. Kali ni nak face to face pulak. Pastu bolehlah mintak tips nak berjaya dengan Nuffnang dekat otai-otai ni.*ngee. Selain tu, boleh jugak beramah mesra dengan blogger-blogger picisan macam aku ni.hikhik



Moral of da story, Nuffnang memang takkan rugi kalau bagi Exclusive Invitation tu kat aku. *hewhewhew. Kbai



P/S: Kalau nak tengok gambar dengan lebih jelas, kelik je dekat gambar tu k.

18 orang rajin comment:

Syairani Tarmizi said...

CintaKhadijah: untung la jugak...hehe

Syairani Tarmizi said...

Rara: hehe thanks dear :)

bobiedanbad said...

tahniah, good luck :)

Syairani Tarmizi said...

bobiedanbad: thanks.*hewhewhew :)

Umie Artoqiemie said...

best la org duk kolumpo .. byk event. aku kat s’wak ni jauhhhh :(

YNA said...

wahhhhhhhhhh.. kelas dpt invitation.. congratz ya dear :)

btw, salam kenal :)

Azyan said...

heh,goodluck akak!semoga nuffnang pilih akak >.< sebab blog akak sangat awesome :D

CTK said...

ct pOn dapat tp xdpt nk jOin...ct duk jauh..cOmfem xley kuar..uwaaaaa..pepOwn..gudluck ye :)

Nizam Ijam said...

rasa mcm x layak jer nak join..hhe

Syairani Tarmizi said...

Umie Artoqiemie: Jomlah. Fly jap swak ke kolumpo.heks :)

Syairani Tarmizi said...

YNA: salam kenal gak. thanks dear :)

Syairani Tarmizi said...

Azyan: jomlah join sama! :)

Syairani Tarmizi said...

Nizam Ijam: kalau nak join competition tu sy pun tak layak jgk. tapi try nasib untuk tonton live je ni. *hewhewhew :p

Teh Tarik Drinker said...

all the best for this and good luck! :D


[tehtarikmemoirs.com]

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

ini entry yg buatkan kamu dpt g? hmm ruginya tak g.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani