6 JENIS WANITA YANG HARUS LELAKI JAUHI UNTUK DI KAHWINI..

MONDAY, AUGUST 08, 2011
07:00 a.m.




Salam u alls..


Ok, entri kali ni adalah untuk lelaki-lelaki yang akan mendirikan masjid tak lama lagi.. Wahh, memang kaya la hang sebab boleh bina masjid.. kihkihkih (lawak pagi Isnin).. Dah gatai sangat kawen ja la kan.. Kalau nak kawen takleh main hentam ja.. Kena tahu serba sedikit latar belakang pasangan masing-masing kan.. Haa orang sekarang ni bukan setakat sikit, banyak dah yang depa tau tentang pasangan depa neh.. Ye dak?? Haha gurau je weh.. tok sah nak ambik hati sangat noo.. Nanti tak pasai-pasai ade yang takda hati pulak susah..



Malas nak cakap banyak pepagi ni.. Jom kite tengok wanita yang jenis macam mana perlu di jauhi ni..


1. Al-Ananah
Wanita yang banyak mengeluh. Contohnya, apa saja yang diberi, tidak pernah mencukupi. Bagi kereta tak cukup, rumah tak cukup dan barang kemas menimbun pun still tak cukup.


2. Al-Mananah
Perempuan yang banyak mengungkit pada suaminya. Contohnya, "Selama ni, duit belanja anak-anak, saya yang bagi". "Mesin basuh tu beli pakai duit saya!"


3. Al-Hunanah
Perempuan yang ingin kepada suami yang lain. Contohnya, dia berkenan bila tengok lelaki lain dan inginkannya.


4. Al-Hudaqah
Perempuan yang gemar terhadap sesuatu lalu memaksa suaminya melakukannya.
Contoh, jika dia nak kereta baru, dia paksa suaminya belikan walau apa cara sekalipun.


5. Al-Buraqah
Perempuan yang sibuk bersolek tanpa mempedulikan amalan-amalan yang lain.
Contohnya, asyik mekap, mengilat kuku, sapu losyen sampai tak solat, tak buat kerja rumah dan tidak mempedulikan suami.


6. Al-Salaqah
Wanita yang banyak bercakap. Asyik nak berleter saja 24 jam. Sikit-sikit nak memekak. Dahla cakap kuat macam duduk sebatu.



P/S: Kalau ada lelaki-lelaki atau wanita-wanita di luar sana yang ada nak tambah atau nak buat correction tentang apa yang aku copy dari BELOG NI.. Boleh lah luahkan ketidakpuasan hati anda kat borang di ruangan comment yer.. hahaha kemain lagi korang ingat aku buat buat research pasal entri ni kan, padahal aku men'copy je kan.. Saje je nak share dengan korang.. *peace..


Okbai..

12 orang rajin comment:

Sarah Sayuri Hartnett said...

huhu...wanita yg byk berleter perlu dijauhi ;)

Syairani Tarmizi said...

hehe.. org laki mmg tak suka wanita byk berleter ni..

tp kita wanita ni kalau tak berleter sape lg yg nak berleter kan..

hamboi byk plak word 'berleter' kat situ..haha :)

fazilzura said...

selamat berpuasa ..

Syairani Tarmizi said...

salam Ramadhan fazilzura :)

hamzah ian said...

baru ingt balik..thanks kongsi..

dulu2 blajar kat skolah skrg lama dah tinggal.. huhu

Syairani Tarmizi said...

hamzah ian: hehe..sama2..

btw thanks singgah sini :)

LyaLuna said...

ayoyooo. lau pmpn brgai brukk mmg brukk benorr knknkn. haruss jd muslimah yg baek2. bru dpndg tggi n mulia >.< thx sharinggg :)

http://yanadimple.blogspot.com

Syairani Tarmizi said...

hehe..sama-samalah kite..ecece :)

cik mot said...

Jauhkanlah diri kita semua dari jd mcm ni kan..

Shah URL said...

wahhh great entri. nak share kat twitter jap :D

Thumps up. Sgt berinfomasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani