KEKASIH ATAU... KAWAN BAIK??

SUNDAY, AUGUST 14, 2011
03:30 a.m.


Assalamualaikum..

Semalam taukeh ada text status dekat fb (taukeh? aww me sangat rindu dgn panggilan ittew).. Dan status tu berbunyi begini 'Sometimes the best way to stay close to someone you love is by being just a friend'.. Lepas dok maen komen-komen dengan kawan-kawan fb taukeh berkaitan dengan status tu.. Maka, me got an idea to blog about it.. Yeah!


Kalau nak di kira lah total manusia-manusia bujang yang berstatus 'single' ni memang jaranglah.. Ciput sangat jumlahnya.. Ye dak?? Halah tak nak ngaku lettew korang dah in a relationship kan? Tahniah lah buat korang yang dah kapel dan berjaya pertahankan hubungan korang sampai ke jinjang pelamin.. Amin.. *eh jinjang ke jenjang? Kompius..


Bagi taukeh la kan.. Taukeh lebih suka dengan statement yang me create kat atas tu (padahal amik kat twitter @WalkToRemember).. Bukan sebab taukeh single dan jugak bukan sebab taukeh anti kapel.. *oops telebeh suda..kihkih.. Ok la taukeh bagi contoh situasi supaya korang senang nak paham..


Situasi 1, mula-mula korang kawan je dengan minah or mamat tu.. pastu tetibal pulak takde angin takde ribut sangkut lah korang ni.. (bukan sangkut atas pokok tapi sangkut di hati both of u).. Sebelum masa korang berkawan.. Siap kentut depan-depan lagi.. Pastu kemain khusyuk korek hidong walaupun sedar yang dia (pasangan korang tu lah) perasan apa yang korang buat..

Bila dah kapel.. Alaa malu-malu kucing lah pulak.. Mesti ada part-part yang korang nak kaber-kaber (cover) kan.. Sampai nak duduk pun dah ala-ala part time model yang baru nak isi borang..muahahaha.. *contoh okey


"Don't make someone the meaning of your life, because if they leave,
your life will be meaningless"



Situasi 2, sambung citer situasi 1 tadi.. Dah best-best kapel bagai.. Ku sangkakan panas berpanjangan, rupanya gerimis mengundang.. Hadoi.. 1st kapel ritu siap announce 'akhirnya saya dah jumpa pasangan yang betul-betul memahami saya dan karier saya'.. Konon retis la kan.. Haa dah break ni 'Tiada keserasian antara kami.. Mungkin bukan jodoh kami berdua.. Tapi kami tetap berkawan macam dulu'.. Nak salahkan jodoh la pulak..


Boleh ke korang nak switch on balik feeling-feeling masa berkawan ritu lepas semua ni terjadi?? Eh, kalau taukeh lah.. takleh wehh.. Ye, memang kiter bagitau semua orang yang kiter masih berkawan dengan dia.. Tapi of course lah keakraban yang terbina tak seindah macam ritu lagi.. Ye dak?? Cakap senang la nak kawan..

"Sometimes, the harder you want to forget something,
the more you seem to remember it"



Situasi 3, dekat kawan-kawan ko yang lain jugaklah tempat mengadu nye.. Yelah, dulu sebelum kapel dengan diorang lah ko lepak, dengan diorang lah ajak gi maen snoker, dengan diorang lah ko ponteng kelas, dengan diorang jugak lah ko ajak window shop.. *eh berapa banyak dengan lahhh..


Pastu dah kapel, batang hidong ko pun susah nak tengok.. Bila ajak lepak, cakap ada date dengan si minah or mamat lah.. Tu je ke alasan ko guna..haishh.. Tengok, bukan setakat hubungan korang dengan si dia yang terjejas tapi dengan member-member lain jugak wehh..


"Anyone can stay with you when you're right, but it takes
a real friend to stay with you when you're wrong"



Udah-udah lah taukeh ni merepek hapa entah.. Ni taukeh nak announce cerita ni takde kena mengena langsung dengan sesape.. taukeh tulis hapa yang taukeh nak tulis.. My own opinion.. Dan nak mintak maaf kalau minah-minah and mamat-mamat kat luar sana yang terasa sebab me borrow nama u alls..ngehngehngeh


P/S: *eh, sebab tu ke taukeh tak kapel? Nope laa, dah cakap takde kena mengena hokey..haha
Me salute sape yang kata bf or gf dia adalah kawan baik dia..


"Even u're single, it doesn't mean u know nothing bout love"

8 orang rajin comment:

Faisal Abdullah said...

nice posting tapi syg xde org komen lak..huhu...

betul lah apa yg awk ckp tu =)

♥ cik kieranaa ♥ said...

nice!

nak share!
sgt menarik post ni!

amirulspurs said...

ohh. status ni ke? hehe .
well, point u ada btolnya. tp stiap orang ada caranya tersendiri. hihihi

Nizam Ijam said...

terjun r kat sini....
entry y bagus..

Syairani Tarmizi said...

@Faisal Abdullah: wahh..me sangat bangga 2dayblogger 1st komentar kat entri ni..hehe thanks bro :)

@cik kieranaa: mekasih dear..hehe :)

@amirulspurs: yup.. me tak cakap semua yg me tulis tu btl..depend laa.. nway thanks :)

@nizam: thanks nizam..make sure u mendarat dengan selamat..haha :)

Syairani Tarmizi said...

@nick dot anis: hehe..thanks dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani