APA KORANG BUAT TIME KORANG RASA CUAK GILER ??

FRIDAY, AUGUST 12, 2011
09:345 p.m.


Assalamualaikum..


Neh aku nak citer kat korang.. Malam tadi, around 3:30 a.m masa aku tengah lepaking dengan gang-gang aku kat HAYAKI a.k.a Kelab Blogger Abg Ben.. *errr ye, semenjak dua menjak ni aku dah bertukar jadik spesis kelawar.. Musang pun boleh jugak..muahaha... Yelaa.. Dah pukul 3:30 tak tido lagik?haishh


Pastu tetiba aku rasa cuak giler wehh! Dah la aku sorang je yang dok ngadap lappy kat family hall.. Macam biasa la, aku kalau nak belogwalking time tu la baru best sikit.. Pastu aku switch off semua lampu, biar cahaya lappy je yang menemani aku.. TIBA-TIBA aku nampak satu cahaya yang menembusi sliding dan langsir kat rumah aku.. Cuak! Beberapa saat lepas tu, aku dengar bunyi guruh atau dalam bahasa magris nye Thunderstorm lahh..






Gambar yang Encik Google suggest untuk aku..


Sebelum ni bukan tak pernah dengar bunyi guruh tapi kali ni lain bunyinya.. Kuat giler.. Sampai aku rasa macam pintu rumah aku ni nak pecah dan dinding pulak boleh bergegar wehh (nampak sangat rumah aku ni takde lah nak banglo sangat).. Dalam hati aku *nak kiamat dah ke ni??* Betul tau.. Huhh.. Betul-betul menguji tahap keimanan aku ni.. Hapa lagi.. Terus usung lappy bawak masuk dalam bilik.. Laariikkk



Hurmm.. korang pun mesti pernah alami saat-saat kecuakan tahap maksima macam aku kan?? Cuma mungkin keadaan kecuakan kiter je yang berbeza.. Ye dakk? Apa yang korang buat lepas tu? Kalau aku, aku baca doa ni..


Doa ni aku ambik KAT SINI..


P/S: Penat menaip, sampai di sini saja dulu.. OKBAI..

Mood: err INSAF ^^

9 orang rajin comment:

khairul akmal azman said...

byk laungkan allahuakbar!

echa takashimaya said...

kalau dengar petir kilat sabung menyabung tu, it's better use battery je utk lappy.jgn supply power.kalau tak pon shutdown terus.da ok baru bukak balik yer =)

Syairani Tarmizi said...

@khairul: yer.. lain kali kena laungkan allahuakbar plak :)

@echa: dengar je kilat tu laju je tangan ni buang charger..pkai bateri je.. nway, thanks for nasihat :)

hamzah ian said...

tak ingt nak bace pe.. doa je apa dlmkepale.. huhu

BHAIHAQI COOL said...

ohh .. x pernah rasa pn .. lalalala~~

Nizam Ijam said...

nyorok dalam selimut...hu2

Syairani Tarmizi said...

@hamzah ian: kalau tak ingat doa blh sebut allahuakbar banyak kali.. macam Khairul Akmal Azman suggest kat saya :)

@maya anis: hehe..jawapan tepat padat dan mutakhir dari kamu :)

@baihaqi cool:iyoo lah tu :)

@Nizam Ijam: halamak.. main nyorok2 pulak.. *teehee

Shah URL said...

buat2 x cuak tp istighfar byk2 dalam hati sepasrah mungkin :D

ingat lari bw Yassin masuk bilik hahaha..

Btl komen di atas tu. time cam tu jgn on lappy more better ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani