Kenapa Tak Couple?


October 02, 2011





Assalamualaikum..


Kenapa tak couple? Sebab aku single..hahaha.. Kalau orang tanya aku kenapa aku single? siyes! I HAVE NO ANSWER.. Masa sesi berkenalan dengan lecturer hari tu.. Aku makhluk first kena kenalkan diri.. Sebab aku yang dok meja depan sekali.. Aku pun PUNG PANG PUNG PANG bagitau lecturer tu nama nickname segala.. Pastu ada ke patut dia tanya aku dah ada boipren ke belum.. Tak sempat aku jawab lecturer tu kata 'mesti la dah ada kan' ok whatever..



Then ada la kawan aku (Fida, bukan retis) datang tompang tidur kat rumah aku ni.. Kat rumah dia dah takde manusia sebab ada yang balik kampung, pergi jumpa member diorang, berdating.. Maklum la hujung minggu kan.. Dan dia pulak mesti la cuak dok sorang-sorang kat rumah.. Malam tu sebelum tidor dok borak-borak la dengan si fida ni.. Dia tanya aku tak keluar dating ke esok? *Cepuk mas punya soalan..Dush3.. Seperti biasa aku bagitau dia aku mana ada boipren nak dating dating ni.. Tak percaya langsung dia kat aku..



Aku hapa lagi PUNG PANG PUNG PANG nak yakinkan fida yang aku ni bercakap benor.. Tak nipu eh.. Dia kata tengok aku pergi kelas pun berseri-seri macam manusia yang ada boipren.. Aku BERSERI?? Seri INNERSHINE lettew! muehahaha.. Entah la, susah nak explain cemana ni.. Tapi kalau aku kata aku MALAS nak kapel boleh? Tu la yang aku rasa sebenarnya.. Belum bersedia nak bagi komitmen dalam hal-hal cintan cintun ni..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I can't love someone, if I can't love myself.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aku tak nafikan, memang ada sedikit perasaan jeles bila tengok manusia-manusia lain di sekeliling aku yang keluar berpeleseran dengan boipren, bergayut sampai Subuh dengan boipren (dapat free call dari Celcom sempena bufday), report setiap aktiviti yang dilakukan dekat boipren, pendek kata semua BOIPREN lah.. Perasaan nak kapel tu memang ada.. Tapi masalahnya aku ni jenis yang susah nak terima manusia lain dalam hati aku.. susah nak berkenan dan percaya kat orang.. Lain lah kalau orang tu Brad Pitt ke.. Tanpa ragu-ragu aku terima..kahkahkah *cilakak




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sometimes life doesn’t want to give you something you want, not because you don’t deserve it, but because you deserve more.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aku rasa aku lebih selesa berkawan.. Not more than that.. Tapi, bila aku baik dengan seseorang dengan niat nak 'kawan' dan mungkin untuk aku tambahkan dekat list BFF aku.. Diorang pulak salah anggap.. Kenapa kalau kita nak baik dengan orang tu sebab nak kawan, tapi dia pulak nak lebih dari tu?? Sebab tu la mula-mula kenal aku contact dia, dia contact aku.. Tapi bila lama-lama kenal aku pulak yang jauhkan diri.. Selalu terjadi macam tu kat aku.. Dan sampai sekarang, still the same thing happen along my way.. I don't know sampai bila..



Bukan aku taknak, tapi kemungkinan besar aku belum bersedia.. Hati aku tak terbukak lagi untuk sape-sape.. Sebab tu kalau orang tanya status aku, aku kata 'I'm single but not available'.. Mesti diorang kata poyo la minah ni.. Tak pun diorang akan kata 'ala kalau dah berpunya tu terus terang je la'.. No! U're totally wrong.. I'm single, YES memang aku single dan hati aku belum dimiliki sesape.. Not available here means aku belum bersedia.. Don't get me wrong guys..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The most difficult thing to explain in life is the simplest truth called LOVE.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Kadang-kadang aku terfikir jugak.. Sampai bila aku nak single macam ni ek? Best jugak kalau ada boipren.. Boleh ajak temankan aku pergi shopping, tengok Bini-biniku Gangster sama-sama, pergi I-City main baling-baling salji sama-sama, makan sama-sama, minum sama-sama, berak sama-sama.. Eh! terlebih suda.. hahaha.. Wahhh bestnya semua boleh sama-sama gittew kan.. Aku rasa baik kawin teros je kalau dah semua nak sama-sama ni ye dok??




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sometimes I know in my heart I love someone, but I've to go away before my head can figure it out.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tapi kan.. Best jugak aku macam ni.. Aku rasa macam MISTERI sangat manusia yang bakal ambik separuh dari jiwa aku ni.. Sebab dia buat aku tertunggu-tunggu bila dia nak datang.. dia buat aku terfikir-fikir macam mana rupa dia.. dia buat aku tertanya-tanya dalam keadaan apakah dia muncul.. dia buat aku senyum sorang-sorang bila bayangkan cara apa yang akan digunakan untuk curi hati aku.. WHAT A SURPRISE?




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The person who really loves u is not someone who sees u everyday, but someone who looks for u everyday.

A heart is not judged by how much I love but by how much I am loved by others.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





It's better for me to know and be disappointed
than to never know and always wonder.




P/S: Terima kasih sudi baca.. xoxo !

16 orang rajin comment:

Bunga Humairah said...

sis, we're same..! love ur entryv damn much.. :D

Azyan said...

haha suka entry nehh
kekeke studyy dulu,baru kapel :D

Syairani Tarmizi said...

Bunga Humairah: oh baby! we're same.. TQSM :D

Syairani Tarmizi said...

Azyan: yela sayang.. study dulu ok!haha :p

Ratna said...

alamak !
apa ni ? entry lebih kurang
aigoo~
stay single lagi best sebenarnya
bebas ! haha

btw cute blog bha ! :)

♥ cik kieranaa ♥ said...

kita same! huhu.

suka la entry neh! izinkan hamba mencopy quotes2 yg ade ni ae! tengs!

hehehe.

Syairani Tarmizi said...

Ratna: single lg besk kan.. yes! :p

Syairani Tarmizi said...

cik kieranaa: ambik la syg :D

xanders.co said...

hehe, nak buka pintu hati bukanlah semudah buka pintu bilik kan?

sebaik baik hubungan sesama yang diredhai allah ialah bila menikah.

entry ni serius sangat.mcm tujukan pada seseorang. hehe.

Syairani Tarmizi said...

xanders.co: betul tu..pakai la besi seberat mana pun tapi kalau taknak terbukak dia takkan bukak jgk kan..hee


oops! correction di sini, entri ni takde kena mengena dengan sesiapa sama ada yang masih bernyawa atau yg nyawanya telah terpisah dari jasad..

that's the fact..haha

sYafIk-wAy said...

kalau nak kapel ni kne fikir masak dulu . kalau separuh masak tak best !

Syairani Tarmizi said...

sYafIk-wAy: kalau telur separuh masak tu best gak..haha LOL :D

Saiazuan said...

xyah la brcinta2 time stud ni kan.. :)

Syairani Tarmizi said...

Saiazuan: yup! betul tu bro..hehe :p

Mankuchai said...

Tak ada bf tak rugi apa,tak perlu nak report hari2 apa aktiviti yg kita buat.Kalau time bahagia dgn bf mmg sangat best,but kalau tiba time gaduh,nak buat apa pun tak jadi.

Syairani Tarmizi said...

Mankuchai: hehe..single best kan bro :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani