Disampuk Collagen Dust

October 05, 2011


Asslamualaikum..



Tak pasal-pasal dah kena sampuk.. See! Memang pantang orang promote something terus di sampuk.. Ekceli aku ada baca entri Hanis Zalikha yang cerita pasal Collagen Dust ni la.. Hamboi kemain bisnes sakan HZ kali ni.. Mula-mula baca tajuk entri dia BEAUTY MUST-HAVE, aduhh aku terus jatuh, bukan jatuh beskal, bukan jatuh longkang, bukan jatuh saham, bukan jatuh katil, jatuh tergolek jauh sekali.. Tapi teroih JATUH HATI.. Cemana ni?adehhh





Gambar ihsan HZ T_T



Aku ni takde lah nak menahu serba serbi apa kelebihan Collagen Dust tu untuk badan kita.. Tapi bila HZ dah share dekat entri dia tuh barulah aku celik IT sikit.. HZ kata kawan mak dia yang supply Collagen Dust ni.. Dan produk ni datangnya dari France.. Jauh benor travel sampai Mesia.. Patutlah selalu tengok retis-retis, mak-mak datin sentiasa nampak cantik gojes cun melecun kulit halus mulus bergetah sentiasa punnnn.. Rupanya inilah rahsianya.. Sentap mak nak.. Ecehh





Gambar ihsan HZ T_T



Collagen Dust ni dihasilkan dari sisik dan kulit ikan.. Dan kata HZ lagi, antara benefits yang tertulis belakang botol ialah: Create glowing and radiant complexion, improve hair, improve nails & connective tissues, fat reduction, replace elasticity of skin, etc.. Bapak banyak benefits dia weh!




Agak-agak la kan.. Kalau aku makan benda ni boleh jadik cantik macam Fazura tak? teehee poyo kan minah ni T___T berangan lah kau! Tapi seriously aku memang berminat nak try.. Lepas ni kalau aku tempek gambar latest aku dekat entri, korang tak payah lah nak kata "Eh, u ni kembar Fasha Sandha ke?" Aku pun jawab "Oh, no komen" Macam yang selalu Fasha Sandha jawab bila Michelle (wartawan Melodi) tanya pasal kisah cinta dia dengan si Jejai tuh..bhahahaha LOL!




Dan lepas tu aku pun teroih hantaq email dekat Hanis Zalikha.. Tunggu punya tunggu semalam barulah dia reply.. Nah! Panjang berjeler-jeler dia reply merungkai semua persoalan yang berlegar-legar dalam kepala hotak aku ni..




============================================================


Hello, so sorry for the late reply. Finally we’ve fixed our technical difficulties we were facing and are now here to cater you!
If you have made the purchase, please IGNORE this email.


How much per bottle of 70g and how long does it last?

RM170 (including postage). RM160 if you’re willing to come to my house (Shah Alam) and pick it up yourself (contact mom at
pungpangpungpang for this).

For my personal use, it can last for up to 2-3months. I use it daily.

Not recommended for Pregnant Woman and Kids Below the age of 7.

How to purchase?

  • Step 1: Bank in RM170 to my Maybank pungpangpungpang (Hanis Zalikha Zainal).


Step 2: Refer the transaction to keknis@yahoo.com + screencapture (if you use Maybank2U). Snap the receipt and email me the image if you use manual transfer.

Step 3: Send your details (Name, Location, Contact Number) to keknis@yahoo.com with the subject:COMPLETED.

Step 4: Delivery will be done within 1-3weeks depending on stock. We work on first come first serve basis.

For repeat order, please follow the same steps above. Our stock is frequently updated.



Answering frequently asked questions (FAQS)

What is Collagen Dust™?

Collagen Dust™ is actually marine hydrolyzed collagen that is 100% fish protein base product. The results are progressive, it works from within and the longer you stay on the product, the better your results will be. You can say it is an alternative to having collagen and Botox injections.


Does it work for skin?

Yes, by supplementing internally marine collagen, your skin will improve. Mom been using it for 2years, she’s aging but it doesn’t show (not that fast, at least). Your skin really does get perkier with Collagen Dust™. I believe that my skincare works better thanks to it.


Does it work for nails and hair?

Yes and yes. Collagen strengthens brittle nails. Hair should also be stronger and more elastic from the result of taking collagen (from ingestion). I use it mainly for hair to be honest, since I am always in and out of the saloon putting chemicals on it T_T. Must. Strengthen. Hair.


Does it reduce joint and muscle pain?

We have found this to be true. It works for us, my mom the superwoman no longer suffers backache and I no longer find myself lenguh-lenguh lutut at night when I wear my heels for too long during the day.


Is it HALAL?

Yes, certified. Industry secret: Most beauty products have added some concentrated collagen powder (Collagen Dust™) in their product line. What you’re purchasing is the real deal. Okay lemme copy paste my mom email reply:

“Kolagen yang Kak Nani ambil itu tidak dijual di pasaran. Kak Nani dapat dari seorang kawan yang supply concentrated marine collagen powder pada syarikat-syarikat kosmetik di Malaysia ni. Contohnya dia supply kat Sendayu Tinggi, product terbaru Chef Wan (Mavellous) dan hampir semua syarikat product kecantikan di Malaysia ini. Ada status halal. Maklumlah, disupply ke semua syarikat kosmetik orang Melayu di Malaysia ni.
Tetapi penggunaan colegen didalam product mereka sangat sedikit. Manakala yang Kak Nani dapat dari supplier memang pure collagen dan keberkesanannya seratus peratus atau direct.”

LOL.


How do I use it?

1-2 teaspoons per day for consumption, highly soluble in cold water (juice/Milo/teh ais), really suitable with bubur/laksa/soup (fish powder + liquid food = SCORE!).
You can also mix a pinch of Collagen Dust™ with your moisturizer before applying to face. Sprinkle it in your body lotion for perky boobies.
Guna luar dalam for best result.


Beautify and make yourself youthful with Collagen Dust™.

============================================================


Sumber: Hanis Zalikha




Paras tanpa Collagen Dust ^^



P/S: KONFEM aku beli! Okbai..


Thanks for reading.. xoxo :D

4 orang rajin comment:

Perfumes Farm said...

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..

visit this link for more details:
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

Azyan said...

share sikit nahh akak!keke
beauty bersama :D

Syairani Tarmizi said...

Perfume Farm: ohsem! that's great. will join later. InsyaAllah :D

Syairani Tarmizi said...

Azyan: share? of course! haha.. Jom lah :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani