I ADORE U

MONDAY, JULY 18, 2011
02:05 p.m.


Salam u alls...


Kali ni taukeh ada story baik punya nak share dengan u alls.. Ekceli dah lama taukeh nak buat entri ni tapi oleh kerana sebab-sebab yang tertentu maka taukeh rasa alaa.. tak jadik buat lahh..macam segan pulak (sejak bila taukeh ada perasaan segan tu).. Tapi taukeh buat jugak, cuma taukeh tak publish je.. Yelah, dalam entri ni taukeh ade nak include gambar seseorang yang taukeh memang respect, adore, and pendek kata taukeh tabik springg lah kat dia.. Nak publish publish gambar orang ni kena lah mintak izin tuan punya badan dulu.. Mana boleh main redahhh je kan..



Bila dah mintak izin, empunya badan ni ok je.. Yang tak ok nya dia mintak url teratak taukeh neyh.. Adoii, itu lah masalahnya sekarang. Nak kasi ke tak kat dia.. Malu la weh ! Belog aku neyh bukan macam OTAI OTAI PUNYA BELOG.. (otai kat sini maksudnya old blogger).. Haa belog aku neyh tak sefemes belog depa tuh..Tapi hati ni degil, nak jugak kongsi dengan u alls kesah yang tak seberapa ni.. Walau gi manapun, ia tetap valuable bagi taukeh. Ada sentimental value sikit. Hurrmm, tak mau cakap banyak, ni taukeh story kat u alls okeh !



Macam yang taukeh dah mention kat u alls dalam entri yang lepas.. 16 May baru baru ni taukeh ada buat intersesi a.k.a short course dekat kampus taukeh.. Alaaa dekat UiTM Puncak Alam yang Farid Kamil & Diana Amir shooting 321 Cinta tuh (sempat lagi promote). Taukeh buat intersesi ni untuk subjek Economy. Hurmm mula-mula memang terasa la kepayahan belajar Eco ni.. Susah bangat, tapi bila dah diterokai sepenuhnya, best pulak Eco nieh.. Yela, bak kata orang tu, ‘Tak kenal maka tak cinta’ kan kan kan kan..(peribahasa untuk hari ni)..



Then, plus pulak (tambahan pulak) lecturer yang ajar not bad.. Tak macam time kelas biasa.. Chill !! I mean, boleh gelak gelak together gather time dalam kelas.. tu yang best.. Lecturer ni kitorang panggil dia Pn. Zarina. Urrmm dia cakap ekceli dia cuma ganti kelas Pn. Bashirah, sebab Pn. Bashirah kena kursus kat mana entah.. So, that means lepas ni Pn. Bashirah akan takeover this class..Aduhh..dah syok syok belajar dengan Pn Zarina ni nak kena tukar lecturer pulak. Adoyaii.. (dalam kepala dok terbayang wajah bengis Pn Bashirah yang garang tengah ngajar sorang sorang kat depan tu)..



Patah semangat aku nak belajar eco ni.. Huhh ! Tapi kan, Pn Zarina ada cakap yang lecturer yang akan takeover ni comel orangnya, mesti dak dak laki suka tengok..Hurmm aku pun macam eksaited jugak nak tengok sendiri Pn Bashirah ni..muahhahahaha.. Kalau tak silap aku, awal bulan 6 Pn Bashirah akan takeover.. Aku ingat lagik 1st day dia masuk kelas tapi aku pulak yang tak masuk.. Haaa macam mana tu u alls.. Hapa lagi ponteng la…kihkihkihkih Bukan hapa hari tu susah benor aku nak bangun pagi tu.. (alasan fav orang malas pegi kelas)..



2nd day Pn Bashirah ngajar.. (aku pergi lah).. Aku ingat lagi puan masuk lambat hari tu.. (ingatkan tak nak masuk dah, naseb baik tak sempat blah lagik). Jeng jeng jeng… Akhirnya dia masuk kelas setelah setengah jam jugak kitorang tunggu. Dan ternyata you’re right Pn Zarina. She is cantek sangat. First sekali dia mintak maaf datang lambat hari ni sebab pukul 3 semalam she’s just arrived from Kelantan. Woah ! Kelantan.. (dalam hati aku, patut la comel, orang Kelate rupanya, orang kampong ambo weyh)..



Hilang habis expectation aku kat Pn Bashirah ni. Baik je dia weh. Bila ngajor takde nya nak marah-marah ke hapa ke. Tak macam sesetengah lecturer yang pernah ngajor aku sebelum ni (laaarriiikkk)… dan yang paling penting dia comel siot..Aku dah mula jatuh hati dengan dia (Oops! Jatuh hati kat sini maksudnya aku ADORE dia. Yeah!). Seorang lecturer muda yang cantek dan berjaya. Pendek kata PERFECT lah dia ni..Biasanya orang akan adore artis je kan.. Termasuklah aku sekali..ngeh ngeh ngeh.. Tapi sekarang dah tukar, aku dah tahu sape sebenarnya yang patut di adore kan..ngeee..



Berbalik kepada story tadi, satu hari tu lepas habis kelas.. terserempak dengan puan dekat lobby.. Eh, lobby ke hapa orang panggil yer.. Macam kat hotel pulak lobby lobby ni.. Alahh tak kesah lah hapa kebendanya kan.. Yang penting masa tu puan baru keluar dari lif dan of course lah dia nak gi tempat dia parking kete dan aku & the gang pun sama.. Cuma yang takk samanya dia pakai kete dia sendiri dan aku pulak tompang kawan aku punya kete.. Kalau u alls tak paham silalah buat-buat paham.. ngeh ngeh ngeh..



Kebetulan kami menuju arah yang sama pulak. Sambil dok jalan-jalan tu sempat la bertegur sapa gitu kan..Biasa la lecturer dengan student kalau tak tegur nanti cakap student kuang hajar pulak kan (sama-sama laaaariiiikkkk). Hahahaha lawak APAKAH?? Mula-mula tu segan la jugak nak talk selain dari Economy dengan puan ni.. Tapi aku silap.. sebab dia humble sangat weh.. Selama aku dok nuntut kat universitas ni tak penah aku jumpa lecturer baik macam dia.. Kalau lecturer2 lain setakat cakap cakap macam tu je la..sebab still terasa jarak antara student dengan lec tu sendiri.. Tapi dengan dia, macam tengah borak dengan kengkawan je..So sweet.. Aku suka suka suka suka sangattt…(berapa kali nak suka daaa).



Masa borak-borak tu dia tanya aku kampong kat mana, aku cakap la kat Rantau Panjang. Dekat je la dengan kampong dia kat Pasir Mas, Dan dan dan dan dan… Naseb baik aku tak keluarkan loghat Kelate aku neyh !! Kenapa weh?? Ropa-ropanya dia cakap “Sebenarnya husband saya orang Pasir Mas, saya pulak yang lebih-lebih”. Fullstop. Kalau tak besar kemaluan aku kalau kecek Kelate tadi. Mati-mati aku dok ingat dia orang Kelate ropanya orang Sungai Buluh tu ja. Haisshh.. Sekali lagi tekaan aku meleset habisss..



Tapi..(kenapa perlu ada tapi dalam hal ni) semua ni Cuma sekejap je.. Sebab intersesi ni bukannya lama, sebulan je kot.. 16 June, hari last class.. Habis ja kelas hapa lagi sempat aku senep gambar dengan puan.. Bukan hapa, nak buat kenangan di masa-masa tua nanti..hahaha.. Nak tengok tak?? Aku letak kat bawah ni yer..



Ni la lecturer saya.. Pn. Bashirah..




Nak gi mana tu?? Citer aku belum habis lagi laa..Sambung ea.. Time cuti study week hari tu ada la housemate aku jumpa FB puan..Eksaited habis aku.. Laahhh, puan ni selain ngajor je kerjanya rupanya dia ni businesswoman weh.. Jual tudung online beb!! So dia ada dua akaun FB.. Satu untuk personal and satu lagi untuk bisnes.. Macam nak add je FB dia kan..tapi biasanya lecturer takkan approve kalau dia tahu student dia yang add.. Ahhh tak kesah lah dia nak approve ke tak.. Janji aku try..hehehe.. Malam tu satu rumah pakat dok add orang yang sama.. Hurmm (yang penting aku sorang je yang add both FB dia)..hahaha..terrar tak aku..Rasa-rasa dia approve tak??



Esok pagi-pagi lagi aku celik mata. Perkara pertama aku buat sebelom korek taik mata, aku on lappy and bukak FB.. Walaweeh ! dia approve lahhh.. Macam tak caya je neyh.. Suka suka..  Additional info yang aku dapat, selain jual tudung online, dia jugak masuk contest.. tapi takde la contest sangat, macam mana nak cakap ea?? Alaaa pencarian model untuk tudung yang dia jual tulah.. Mesti u alls nak tahu tudung hapa kemenda yang dia jual tuh?? TUDUNG FAREEDA yang dia jual..penah dengar takk?? And you know what? She deserve to win on that Pencarian Model Tudung Fareeda..Dapat nombor satu beb!! Terbaek lah puan.. Sayang u lebeyh okeh.. Kalau u alls tak tahu kejadahnya tudung Fareeda ni aku kasik tengok..



..Ni gambar masa dia menang dalam Pencarian Model Tudung Fareeda..




ANTARA TUDUNG-TUDUNG YANG DI JUAL..DIGAYAKAN SEPENUHNYA OLEH PN BASHIRAH..















Cantik kan tudung Fareeda tu.. Ok lah taukeh taknak lah berkias sangat (sebab tak pandai nak kias-kias).. Sekarang ni kan dah nak dekat raya dah neyh.. Kalau ada sape sape yang berminat dengan tudung Fareeda yang cantik-cantik ni bolehlah KELIK SINI (terus ke akaun FB Pn Bashirah) untuk pertanyaan yang lebih lanjut.. Kat sana ada banyak lagi koleksi Tudung Fareeda yang u alls boleh choose sampai rambang bijik mata..



Ok u alls.. Jangan lupa KELIK SINI untuk take a look KOLEKSI TUDUNG FAREEDA..




P/S:: BAGI SESAPA YANG KELIK DAN BERMINAT DENGAN TUDUNG FAREEDA JANGAN LUPA MENTION YANG U ALLS DATANG DARI BELOG
TAUKEH YEP !! TQ DEAR…




6 orang rajin comment:

mellina aziz said...

taukeh!! i paling suke statement u bile u ckp u pakat 1 umah pegi add puan bashirah dekat fesbuk, kih3..tak boley lupe lah peristiwa tuuu..hihi

Syairani Tarmizi said...

hahaha..naseb baik puan sporting habes :)

IFA Athirah said...

ala..kasik je.blh naikkan traffik blog.!hehe http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Syairani Tarmizi said...

IFA, betul jugak tu..tapi perasaan segan menguasai diri lebih dari segalanya..hehehe

Syairani Tarmizi said...

cun melecun..heheh..
lama tak nampak Kapten Atok kite neyh.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog ini adalah hak milik http://syairanitarmizi.blogspot.com/@ Copyright reserved by syairani